Oproep aan Oekraïense vluchtelingen om zich te registreren

De eerste Oekraïense gezinnen zijn aangekomen in de gemeente Rhenen. Vanaf 10 maart is het mogelijk dat de vluchtelingen zich kunnen registreren bij de gemeente. Ze moeten hiervoor een afspraak maken bij de gemeente. Deze registratie is belangrijk zodat ze later ook hulp krijgen voor scholing, medische en psychische zorg en mogelijk een bijstandsuitkering.

Vluchtelingen bij inwoners thuis

Op dit moment is er al een aantal gastgezinnen in de gemeente dat de Oekraïense vluchtelingen opvangt. Heeft u op dit moment ook vluchtelingen bij u thuis? Laat het de gemeente weten. Zo kunnen we deze gastgezinnen en vluchtelingen ondersteunen, door ze bijvoorbeeld te verbinden aan hulporganisaties.

Grote gastvrijheid!

Afgelopen week hebben veel inwoners zich gemeld bij de gemeente met het aanbod om vluchtelingen tijdelijk onderdak te bieden. We zijn blij en dankbaar dat we zo’n gastvrije gemeenschap hebben. Deze adressen worden vastgelegd en zodra het nodig is gekoppeld aan een Oekraïens gezin. De bedoeling is dat dit tijdelijk is. De gemeente werkt ondertussen hard aan oplossingen voor de langere termijn.  

Informatielijn

Op www.rhenen.nl/oekraine vindt u alle actuele vragen en antwoorden. Wilt u ook uw huis tijdelijk openstellen voor vluchtelingen? Meld u aan via de organisatie Takecarebnb via de website www.takecarebnb.org. Deze organisatie werkt samen met Vluchtelingenwerk. Heeft u andere vragen of aanbod? Neem contact op met de gemeente via opvangoekraine@rhenen.nl of bel met  (0317) 681 640.