Noodfonds Rhenen helpt inwoners

Categorieën

  • Sociaal

Veel huishoudens hadden in 2022 te maken met hoge energiekosten. De Rijksoverheid heeft verschillende maatregelen genomen die hierbij kunnen helpen. Eén van deze maatregelen is de energietoeslag. Niet iedereen die te maken heeft met hoge energiekosten, heeft recht op de energietoeslag. Daarom heeft HulpMaatje het Noodfonds gevraagd hierbij te helpen. HulpMaatje Rhenen, Diaconie PKN Rhenen en gemeente Rhenen slaan nu de handen ineen.

Waarom een Noodfonds?

Niet iedereen heeft recht op de maatregelen van de Rijksoverheid. Soms vallen inwoners hier net buiten. Het Noodfonds Rhenen kan inwoners ondersteunen die in de problemen raken of dreigen te raken door de hoge energiekosten.

De handen ineen

HulpMaatje Rhenen en Diaconie PKN Rhenen hebben vorig jaar geld ingezameld om Rhenense inwoners te ondersteunen. De gemeente ondersteunt dit initiatief en heeft dit bedrag verdubbeld. Zo is er één Noodfonds voor alle Rhenense inwoners.

Eenmalige financiële bijdrage

Het Noodfonds Rhenen geeft een eenmalige financiële bijdrage aan mensen die door een hoge energie rekening (én onverwachte uitgaven) in de problemen komen. Daar krijgen de inwoners ook een energiecoach bij. Op die manier wordt er ook gewerkt aan een structurele oplossing.

Waar terecht?

Op www.noodfondsrhenen.nl kunt u lezen wat de voorwaarden zijn om een bijdrage te ontvangen. Ook leest u hier hoe u met een financiële noodsituatie een aanvraag kunt indienen. U kunt ook contact opnemen met de coördinator van het Noodfonds via [email protected]. HulpMaatje Rhenen of Diaconie PKN Rhenen komen dan graag langs.