Nelis van Dam benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op maandag 14 augustus was de opening van de 46e Speelweek in Elst (U). Tijdens deze opening werd de heer Van Dam verrast. Burgemeester Hans van der Pas heeft de versierselen opgespeld die horen bij de Koninklijke onderscheiding.

De heer Van Dam (60 jaar) heeft zich op meerdere fronten ingezet. Hij zorgt ervoor dat de tradities in zijn dorp Elst in ere worden gehouden. Vanaf 1980 is hij vrijwilliger en sinds 2012 voorzitter van de Stichting Speelweek Elst. Het doel is een zo leuk mogelijke feestweek te organiseren voor de kinderen van de basisschool. De heer Van Dam houdt zich bezig met het werven van sponsoren. Hij loopt collecte en hij regelt en onderhoudt de materialen. Hij wordt gezien als ‘de spil’ van de Speelweek.

Ook al meer dan 40 jaar zet de heer Van Dam zich in voor de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en  ondersteunt hij sinds 1990 het Oranjecomité Elst. Verder zet hij zich in voor de Lampegietersavond Elst en is hij voorzitter geweest van de Elster Jazzdance vereniging D.E.S.