‘MijnStem’ gemeente Rhenen 11 februari live

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. MijnStem helpt de inwoners van gemeente Rhenen bij het maken van hun stemkeuze. Met stellingen over lokale thema’s begrijpt de kiezer snel de partijstandpunten. De lokale partijen hebben zichzelf een plek gegeven op de stellingen. En ze hebben hun standpunten aan de kiezer uitgelegd.

MijnStem heeft uitgezocht welke thema’s er op lokaal niveau spelen. En welke plannen de partijen voor de gemeente hebben. Er is onderzoek gedaan naar de programma’s van de partijen. En in november is in Rhenen een inwonersconsultatie geweest. Met die resultaten is bepaald welke stellingen in de stemhulp komen. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s de partijen een andere mening hebben. Dan weten inwoners wat er te kiezen is.

Meer smaken, makkelijker in te vullen

MijnStem nodigt kiezers én partijen uit om details aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elke stelling bepaalt u met een schuifbalk uw eigen plek. En u kunt zich bij elke stelling oriënteren op de standpunten van de partijen. Na het invullen ziet u met welke partijen u het meest eens bent. Op deze manier begrijpt u meer van de verschillen tussen partijen.  

Wilt u ook MijnStem invullen?

Ga dan naar www.MijnStem.nl. U kunt MijnStem invullen vanaf 11 februari.