Meer subsidie voor isoleren woning

Vanaf 1 januari gelden nieuwe subsidieregels als u uw woning wilt verduurzamen. Neemt u twee verduurzamingsmaatregelen? Dan krijgt u niet 20% van de kosten vergoed, maar 30%.

Onder verduurzamingsmaatregelen wordt isolatie gerekend (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas). En ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp. 

Wilt u energie én geld besparen?

De Rijksoverheid helpt woningeigenaren om de komende jaren minder energie te verbruiken. De subsidie is een onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze subsidie geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. Lees meer over deze subsidie op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde.

In februari start de isolatiecampagne in Rhenen 

Dit betekent dat er een energiecaravan op verschillende plekken in de gemeente komt te staan. Hier kunt u gratis advies krijgen over het verduurzamen van uw woning. Op donderdag 3 februari staat de energiecaravan tussen 10 en 15 uur voor het Huis van de gemeente. 

Meedoen aan de isolatieactie

Ook kunt u meedoen aan de isolatieactie: gratis deskundig advies bij u thuis over isoleren. Deze actie richt zich op isolatie waarvoor geen verbouwing nodig is: spouw- en vloerisolatie. Meedoen levert - met de hoge gasprijzen van dit moment - al snel een financieel voordeel op. Als u twee soorten isolatie aanbrengt, dan heeft u vaak recht op de subsidie van het rijk van 30%. Meld u aan voor deze actie via www.valleienergie.nl/rhenen.

Zie ook het nieuwsbericht "Hoeveel geld stroomt er uit uw muur?"