Maak duurzaamheid normaal, niet bijzonder

Categorieën

  • Duurzaamheid

Van 9 tot 13 oktober is het de landelijke Week van de Duurzaamheid. Bert Fintelman, wethouder Duurzaamheid, vindt het goed dat er ieder jaar een actieweek wordt georganiseerd. “Eigenlijk verdient dit onderwerp iedere dag onze aandacht. Maak duurzaamheid normaal, niet bijzonder.’’ Ook dit jaar zijn er weer acties om u te helpen met energiebesparing en het verduurzamen van uw woning.

De gemeente Rhenen wil in 2040 energieneutraal zijn. En dat is best een flinke uitdaging. Het jaar 2040 klinkt misschien nog erg ver weg. Maar om straks energieneutraal te kunnen zijn, moeten we nu in actie komen. “Dat lukt niet met één maatregel. Inzetten op een combinatie van oplossingen is nodig’’, benadrukt Bert Fintelman. “Door te experimenteren met nieuwe ideeën, zetten we de uitdagingen van vandaag om in duurzame kansen voor morgen.”

Wij helpen u graag op weg

Om u te helpen (nog meer) energie te besparen, starten we in de week van de duurzaamheid met twee acties. De warmtescan en de energiescan. De gemeente betaalt het grootste deel van de kosten. U betaalt nog €50,- per scan.

Laat een warmtescan maken voor €50,-

Een warmtescan is een foto waarop u kunt zien waar de energie in uw woning ‘weglekt’. U krijgt bij deze foto een korte uitleg welke maatregelen u het beste kunt nemen om dit warmteverlies te beperken.

Vraag een energiescan aan voor €50,-

U kunt ook een energiescan aanvragen. De energieadviseur komt dan bij u thuis om advies over uw woning te geven. De adviseur kijkt naar uw wensen, het bouwjaar van de woning en de maatregelen die al genomen zijn. U krijgt hierna advies over wat u het beste kunt doen om energie te besparen. En hoe u zelf duurzame energie kunt opwekken. Na het advies kunt u eventueel via de adviseur offertes opvragen om het advies uit te laten voeren.

De Energiecoaches staan voor u klaar!

Ook zijn er gratis energiecoaches beschikbaar die bij u thuis, eenvoudige energiebesparende maatregelen kunnen aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsten van tochtstrippen of radiatorfolie. Zij geven u ook graag advies om energie te besparen.

Wilt u de scans aanvragen of meer informatie?

Kijk dan op www.energieloketrhenen.nl. U kunt ook contact opnemen met Teun van Roekel via 06 10 73 12 62 of mailen naar [email protected].