Lintje aanvragen?

Kent u iemand in de gemeente Rhenen die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Ook in onze gemeente zijn er vrijwilligers en bevlogen werknemers die zich zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid inzetten voor anderen. Voor bedrijven, verenigingen, instellingen of maatschappelijke organisaties. Deze mensen verdienen erkenning.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Iedereen kan iemand voordragen. Voor een voordracht is een vaste procedure en zijn er verschillende voorwaarden:

  • De persoon is inwoner van de gemeente Rhenen;
  • Er is sprake van: een brede uitstraling naar de samenleving; en langdurige vrijwillige activiteiten voor de samenleving (uitgangspunt: ongeveer 15 jaar gedurende een dag in de week);
  • De aanvraag moet ondersteund worden door de organisaties waar de persoon actief was of is.

Iemand voordragen

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Twijfel dan niet en neem contact op met het Kabinet van de burgemeester via koninklijkeonderscheidingen@rhenen.nl. Zij kunnen u in grote lijnen vertellen of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding.

U kunt tot 15 juli 2022 iemand voordragen voor de lintjesregen (algemene gelegenheid) in april 2023. Voor uitreikingen tijdens een bijzondere gelegenheid geldt een indieningstermijn van zes maanden.