Kindcentrum De Horizon nu volledig in gebruik

Wat begon als een plan, is nu realiteit: kindcentrum De Horizon aan de Bantuinweg is volledig in gebruik. Kinderen van 0-12 kunnen zich ontwikkelen in een licht en duurzaam gebouw, met (straks) een mooi groen plein!

In september 2021 nam wethouder Hans Boerkamp de sleutels al in ontvangst bij de oplevering van het integraal kindcentrum. Dit is het nieuwe thuis van Daltonschool Rhenen, Speel Inn De Regenboog Rhenen en het bestuursbureau van PPO de Link. De gebruikers namen sindsdien gefaseerd hun intrek in het gebouw. Vanaf begin dit jaar is het volledig in gebruik genomen. Tijd om nu eens een kijkje te nemen...

 

Duurzaam voor de toekomst

Het nieuwe kindcentrum is een bijna energieneutraal (BENG) gebouw, heeft geen gasaansluiting en werkt volledig op elektriciteit. Op het dak liggen zonnepanelen. Dankzij een investering van het schoolbestuur zelfs veel meer dan voor BENG nodig is.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de inrichting van het schoolterrein. Dit krijgt zoveel mogelijk groen, wat gunstig is bij warmte en regenbuien. Bovendien is het leerzaam voor de kinderen. In de buurt wordt ook een schoolzone aangelegd. Daarin staan voetgangers en fietsers centraal. Hiermee worden kinderen en hun ouders gestimuleerd om met de fiets of lopend naar school te komen.