Kerstbomenkoning(in)

Wethouder Bert Fintelman maakte woensdagmiddag 18 januari bekend dat er als winnaar van de kerstbomeninzameling een hele groep uit de bus is gekomen. Tien kinderen van de Margrietstraat uit Elst hebben samen 274 bomen ingezameld. Naast dat zij voor elke boom 50 eurocent kregen ontvingen zij ook een oorkonde en een VVV bon.

Tweede prijs

Dit jaar is er ook een tweede prijs met een bijbehorende VVV bon. Deze tweede plek is voor Alexander Daver. Hij heeft in zijn eentje 44 bomen ingeleverd op de parkeerplaats bij ’t Gastland in Rhenen.

Niemand met lege handen naar huis

Alle kinderen die bomen hebben ingeleverd waren uitgenodigd om te komen. Bij binnenkomst kreeg iedereen een lotnummer. Alle lotnummers gingen in een kerstmuts en daaruit trok kinderburgemeester Nora van Kooten nog twee gelukkigen. Ook zij kregen nog een VVV bon. Naast dat er voor iedereen iets te drinken en te snoepen was kregen zij ook een tasje met een kleinigheidje mee. Zo ging niemand met lege handen naar huis.

De inzameling was een succes

Op 11 januari (de inzameldag) was het een zonnige dag. De kinderen hebben goed hun best gedaan. In het totaal zijn er in Achterberg, Elst en Rhenen 675 kerstbomen ingezameld. Daarmee is de inzameling van 2023 een succes. Alle kinderen, ouders en andere helpers enorm bedankt voor de inzet.