Informatieavond natuurinrichting in de Elster Buitenwaarden

Op 29 juni vanaf 19.00 uur organiseert provincie Utrecht een informatieavond over de natuurinrichting in de Elster Buitenwaarden.

Op 29 juni vanaf 19.00 uur organiseert provincie Utrecht een informatieavond over de natuurinrichting in de Elster Buitenwaarden. De Elster Buitenwaarden is een Natura2000 gebied. Dit maakt deel uit van het Europees Netwerk van beschermde gebieden, het Natuurnetwerk Nederland en Kaderrichtlijnwater. Om aan de voorwaarden te voldoen en de natuur te versterken worden er enkele inrichtingsmaatregelen uitgevoerd.

U bent van harte welkom op 29 juni

Bent u benieuwd wat de stand van zaken is of heeft u vragen? U bent van harte welkom op de informatieavond op woensdag 29 juni. De avond start om 19.00 uur in Het Bestegoed, Tabaksweg 22 in Elst.

Wat kunt u verwachten?

Het eerste deel van de avond krijgt u meer informatie over de stand van zaken van de natuurinrichting, hoe het gebied eruit komt te zien en het proces. Het tweede deel van de avond kunt u rondlopen langs verschillende tafels waar u per onderwerp meer informatie krijgt en vragen kunt stellen. Onderwerpen zoals het wandelpad, PFAS en ecologie komen hier aan bod. De samenwerkende partners, Utrechts Landschap en Rijkswaterstaat, zijn ook aanwezig.

Aanmelden

U kunt zich aan melden door een mail te sturen naar avp@provincie-utrecht.nl met als onderwerp ‘aanmelden informatieavond Elster Buitenwaarden’. Vermeld hierbij met hoeveel personen u komt.