Informatieavond Energiebesparen en verduurzamen

Categorie├źn

  • Duurzaamheid

Achterberg is de startwijk in Rhenen om het verbruik van aardgas zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe dan? Vragen veel inwoners zich af. Wie kan ons daarbij helpen? Hoe gaan we dat betalen? En wat gaat de gemeente voor ons doen? Veel mensen hebben al verschillende maatregelen genomen om energie te besparen. Maar hoe kunnen we het gebruik van aardgas nog verder terugbrengen?

Informatieavond 8 december in Achterberg

Voor antwoorden op deze vragen organiseren de gemeente en het Energieloket een bijeenkomst:

Datum:      donderdagavond 8 december

Tijd:            19:30 tot 21:00 uur

Plaats:       Het Dorpshuis in Achterberg

Deze bijeenkomst is voor iedereen. Of u nu nog moet beginnen of al veel heeft gedaan en nog verder wilt met het verduurzamen van uw woning. U krijgt informatie over verschillende mogelijkheden voor isolatie, het zelf opwekken van duurzame energie, (hybride)warmtepompen, verwarmen met water of lucht, met airco of infrarood panelen en financieringsmogelijkheden.

Gezocht: 10 voorbeeldwoningen in Achterberg

In deze startwijk willen we voor 10 verschillende woningen een gratis stappenplan maken met mogelijkheden en wat het gaat kosten om de woning te verduurzamen. Daarbij wordt gelet op energieverbruik, warmtelekken, besparingsmogelijkheden en de haalbaarheid. Hiervoor zoeken we 10 verschillende soorten woningen met verschillende bouwjaren. Op de informatieavond krijgt u meer informatie wat dit precies inhoudt en hoe u zich aan kunt melden. Aanmelden kan tot eind december dit jaar.