Hoe gaan we vluchtelingen opvangen in onze gemeente?

Categorieën

  • Praat en doe mee

Eerder dit jaar heeft de gemeente Rhenen uitgesproken dat zij wil zorgen voor opvangplekken voor mensen die gevlucht zijn. De politiek in Den Haag spreekt over terugdraaien van de spreidingswet. Maar de wet bestaat op dit moment nog steeds. En belangrijker: mensen die vluchten, hebben nog steeds geen dak boven hun hoofd.

Daarom blijft de gemeente verder zoeken naar één of meer geschikte locaties voor de opvang van asielzoekers. Asielzoekers zijn mensen die asiel hebben aangevraagd en wachten op het besluit of ze wel of niet in Nederland mogen blijven.

De gemeente vraagt inwoners om mee te denken

Hoe ziet de Rhenense opvang voor asielzoekers er straks uit? En hoe organiseren we dat met elkaar? De gemeente zoekt hierop het antwoord samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Vul uiterlijk 25 juni de vragenlijst in

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer vijf minuten. U kunt meedoen tot en met dinsdag 25 juni 2024. Het is anoniem. Klik hier voor het invullen van de vragenlijst. Later gaat de gemeente graag verder met inwoners in gesprek. In de vragenlijst kunt u zich voor deze gesprekken aanmelden.

Vult u de vragenlijst liever op papier in? 

Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Of bel Moventem via 0575 843 738. Zij sturen dan een exemplaar per post. Moventem is het onderzoeksbureau dat de vragenlijsten voor ons uitzet en verwerkt.