Het laatste nieuws en tips vindt u in de AfvalWijzer

Categorieën

  • Afval

De meeste inwoners gebruiken de AfvalWijzer voor informatie over de ophaaldagen. En dat is top! Maar de AfvalWijzer heeft handige informatie voor iedereen. Ook als u geen eigen kliko heeft of in een appartement woont en gezamenlijke containers gebruikt. U leest er het laatste nieuws in de nieuwsberichten en praktische tips over afval scheiden.

Waar vindt u wat?

Aan de linkerkant bovenin de app of in mijnafvalwijzer.nl staan drie streepjes onder elkaar. Als u hier op klikt opent u het menu. U leest hieronder de onderwerpen die u daar kunt vinden:

Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws en praktische tips die u helpen bij het afval scheiden.

Jaar- of maandoverzicht

Onder deze knop ziet u op welke dagen het afval wordt opgehaald. Zet uw kliko of PMD-zak pas de avond voor de ophaaldag vanaf 20.00 uur aan de straat. Of voor 07.00 uur op de ophaaldag.

Afval ABC: hulp bij twijfel wat in welke bak mag

Vul in het Afval ABC het product in dat u wilt weggooien. U ziet meteen waar u het kunt laten.

Afvalpunten verbruikt

Hier ziet u hoeveel afvalpunten u nog heeft. Aan het begin van elk jaar krijgt u 8 punten voor een bezoek aan het afvalbrengstation. Gebruikt u een ondergrondse container? Dan krijgt u elk jaar 60 punten hiervoor. Elke keer dat u afval in een ondergrondse restafvalcontainer gooit, kost dat 1 punt.

Scheidingsinformatie

Hier leest u welk afval de gemeente Rhenen apart inzamelt. En wat er in welke bak of zak mag en waar u het afval kunt laten.

Herinnering voor ophaaldagen

Herinnering instellen in de Afvalwijzer-app

Ga in het menu naar ‘Instellingen’ en schuif ‘Notificaties’ naar groen. Klik op de grijze blokjes ‘UIT’. Nu kunt u de tijd instellen waarop u de dag voor de ophaaldag een melding krijgt. U krijgt de herinnering op het apparaat waarop u de app heeft geïnstalleerd (uw telefoon of tablet).

Herinnering ontvangen per mail

Gebruikt u de AfvalWijzer-app niet? Dan kunt u herinneringen voor de ophaaldagen ook via de mail krijgen. Ga naar www.mijnafvalwijzer.nl en log in met uw postcode en huisnummer. Ga in het menu naar ‘Notificaties’. Vul daar uw e-mailadres in en klik aan voor welke afvalstromen u een herinnering voor de ophaaldagen wilt. U ontvangt dan op de dag voor de ophaaldag een mail.