Heeft u interesse in een deelauto? Laat het ons weten!

Bent u niet in het bezit van een auto, maar zou u wel een paar keer per maand gebruik willen maken van een auto? Of heeft u een tweede auto die u weinig gebruikt? Dan is een deelauto wellicht voordeliger voor u. Ook is het duurzaam én beter voor het milieu.

We zijn benieuwd of er binnen de gemeente Rhenen interesse is in deelauto’s. Mocht u interesse hebben of meer willen weten, dan kunt een mail sturen naar deelauto@rhenen.nl. Een deelauto wordt vaak gebruikt door meerdere mensen binnen een wijk. Dus zijn er mensen in uw straat of wijk die ook interesse hebben in een deelauto, meldt u dan samen aan. Een aantal mensen binnen een wijk is interessanter voor een aanbieder.

Vervolg

Iedereen die gereageerd heeft, ontvangt van ons een korte vragenlijst. Daarmee kunnen wij zien waar er precies vraag naar is. Zo kunnen wij de juiste aanbieder benaderen die past bij de vraag van onze inwoners.

Voordelen van een deelauto

Als u weinig rijdt, kan een deelauto u helpen kosten te besparen. Deelauto’s helpen daarnaast om milieuschade door autovervoer te verkleinen. Zo rijden gebruikers van deelauto’s 15-20% minder kilometers, gaat het om nieuwe/schone auto’s en door deelauto’s zijn er minder auto’s nodig. Dit laatste zorgt er ook voor dat er meer parkeerplaatsen vrijkomen. Een deelauto neemt 1 parkeerplaats in, maar komt in de plaats van ongeveer 3 tot 5 andere auto’s.

Rekenvoorbeeld

Via Ritjeweg.nl kunt u de kosten voor een deelauto bij verschillende aanbieders vergelijken. Ook staan hier de gemiddelde kosten voor een eigen tweedehands of nieuwe auto. Wat opvalt is dat de meeste aanbieders van een deelauto goedkoper zijn als u slechts 5 keer per maand een rit van 50 kilometer maakt. Zo zijn de kosten voor een eigen tweedehands auto gemiddeld €185 per maand en die van een eigen nieuwe auto €272 per maand. Terwijl er verschillende aanbieders zijn die tussen de €140 en €160 per maand zitten. Bij meerdere ritten of langere afstanden is een deelauto minder voordelig dan een eigen auto.

Klik op onderstaand bestand om een tabel te bekijken waarin de kosten van de verschillende mogelijkheden vergeleken worden.

Heeft u vragen?

Mail gerust naar deelauto@rhenen.nl.