Goed voornemen om in 2023 uw buurt gezelliger te maken?

Categorieën

  • Sociaal

Heeft  u een goed idee om uw straat, buurt of dorp in Rhenen nóg leuker, groener, gezelliger of beter te maken? Dan kunt u subsidie aanvragen bij het Fonds voor Initiatieven Rhenen.

Mooi voorbeeld: meer verbinding door kerstboommast

In 2021 heeft één van de bewoners van het appartementencomplex Het Rhenense Hof een aanvraag gedaan. Het ging om het aanschaffen en plaatsen van een kerstboommast met led-verlichting voor op het dakterras. Met als doel: de verbinding tussen bewoners vergroten door gezelligheid te creëren. Het is een succes geworden, met een jaarlijkse kerstborrel. De contacten hebben bij meerdere bewoners geleid tot echte vriendschap.

Wat is het Fonds voor Initiatieven?

Het is een potje met geld vanuit de gemeente voor projecten van bewoners(groepen) en vrijwilligersorganisaties. Deze bewoners initiatieven maken de buurt of wijk leefbaarder en gezelliger. Via het Fonds geeft de gemeente een bijdrage in de kosten tot maximaal € 2.500 per initiatief.

 Er zijn een aantal spelregels zoals:

  • Het initiatief of plan vindt plaats in de gemeente Rhenen;
  • De bijdrage heeft een blijvend effect of de aan te schaffen materialen worden vaker gebruikt;
  • De buurt is enthousiast over het idee.

Aanvraag indienen

Heeft u een goed idee en wilt u een aanvraag indienen? Op www.rhenen.nl/subsidies vindt u alle informatie en de link naar het digitale aanvraagformulier.

Vragen?

Mail naar initiatief@rhenen.nl of bel (0317) 681 681.