Glasvezel in de kern Rhenen

Categorie├źn

  • Werkzaamheden

KPN gaat het netwerk in Rhenen vernieuwen door een glasvezelnetwerk aan te leggen. Het huidige 'koper-netwerk' is verouderd en kan de snelheid van het internet niet aan. Daarom wordt het vervangen. Dit kost u niets. Om de glasvezelkabel vanaf de straat bij u thuis te krijgen, zijn er werkzaamheden nodig in en rond uw huis. Daarvoor hebben ze uw toestemming nodig.

KPN begint met de kern van Rhenen. De kernen Achterberg en Elst worden op een later moment aangepakt, de datum hiervoor is nog niet bekend.

Start werkzaamheden

Allinq en de onderaannemers starten 8 januari met de werkzaamheden. In sommige wijken wordt een zogenaamde netwerkkast geplaatst. Die nodig is om alle woningen op het netwerk aan te sluiten. De locatie van deze kast is in goed overleg met de gemeente bepaald. Vanaf de netwerkkast gaat een buis met glasvezeldraad naar uw woning.

KPN heeft toestemming nodig

In 2023 heeft KPN u via een brief gevraagd om toestemming te geven. Heeft u dit gemist en wilt u aangesloten worden? Dan kunt u zich via www.kpnnetwerk.nl/toestemming eenvoudig aanmelden.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Een aantal dagen voordat de werkzaamheden beginnen, ontvangt u een brief van KPN. Bij graafwerkzaamheden zorgt de aannemer ervoor dat de woningen bereikbaar blijven. Aan het einde van de middag wordt alles weer dichtgemaakt. Waardoor de overlast beperkt blijft. Het kan zijn dat er soms wat minder parkeergelegenheid is in de straat.

Heeft u nog vragen?

Of wilt u meer weten over glasvezel? Kijk dan op kpnnetwerk.nl/vragen.