Gemeente Rhenen gaat opvang inventariseren

Verbijsterd volgen wij de ontwikkelingen in Oekraïne. Op slechts 2150 kilometer afstand woedt een oorlog in ons eigen Europa. We voelen ons boos, verdrietig en machteloos om zoveel onrecht. Er is een enorme vluchtelingenstroom op gang gekomen. Ook de inwoners van Rhenen leven mee met de Oekraïners en zijn met hen begaan. De gemeente Rhenen start daarom vanaf maandag 7 maart met het inventariseren van opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen.

De gemeente Rhenen gaat inventariseren welke opvangplekken er zijn. Daarvoor vragen wij aan inwoners om zich te melden als ze een plaats hebben voor Oekraïense vluchtelingen. Verder worden verenigingen, kerken en bedrijven ook door de gemeente benaderd over hun mogelijkheden voor opvang.

Heeft u mogelijkheden om Oekraïners voor een periode op te vangen? Dan kunt u dit melden via opvangoekraine@rhenen.nl of bellen met (0317) 681 640.

Verder zijn en gaan we met diverse organisaties in overleg om aanbod van goederen en hulp in allerlei vormen op de juiste plek te organiseren. Als gemeente willen we deze hulp en initiatieven graag ondersteunen. Zo willen we als gemeente bijdragen, onze steun aan Oekraïne tonen en laten zien dat we meeleven met haar inwoners en slachtoffers.

Zie ook: Hulp aan Oekraïne