Fonds voor Initiatieven Rhenen

Heeft u een goed idee om uw straat, buurt of dorp in Rhenen nóg leuker, groener, gezelliger of beter te maken? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds voor Initiatieven Rhenen.

Het Fonds voor Initiatieven is een potje met geld van de gemeente voor projecten en activiteiten van bewoners(groepen) en vrijwilligersorganisaties. De projecten en/of activiteiten maken de buurt of wijk leefbaarder of gezelliger. Via het Fonds geeft de gemeente een bijdrage in de kosten tot maximaal €2.500 per initiatief.

Goed voorbeeld doet goed volgen: De wandelgroep

Wat? Een aanvraag voor aanschaf van drie GPS apparaten.

Waarom? Doel van de Wandelgroep is om inwoners van Rhenen te stimuleren meer te bewegen. Dit past goed bij een gezonde levensstijl én het vermindert eenzaamheid. Ze willen hiermee zoveel mogelijk mensen laten bewegen. Er wordt wekelijks in drie groepen gelopen op drie verschillende niveaus: Er zijn twee groepen van 5 kilometer (op dinsdag) en er is een groep van 10 kilometer (op donderdag). De start is altijd vanaf de Buurtgarage in Rhenen.

Effect? De wandelgroep in Rhenen is voor een breed publiek waarbij naast wandelen ook het sociale aspect erg belangrijk is. Er is veel draagvlak voor dit initiatief. Hiervoor is uitgebreid reclame gemaakt via de plaatselijke en social media. De wandelgroep is ondertussen zeer populair en uitgegroeid met nog een extra groep.

Er zijn een aantal spelregels

  • De bijdrage heeft een blijvend effect of de aan te schaffen materialen worden vaker gebruikt.
  • De buurt is enthousiast over het idee.
  • Het initiatief of plan vindt plaats in de gemeente Rhenen.

Klik hier voor meer informatie en het digitale aanvraagformulier.

Vragen?

Mail naar [email protected] of bel via het algemene telefoonnummer (0317) 681 681.