Fonds voor Initiatieven Rhenen

Categorieën

  • Sociaal
  • Praat en doe mee

Heeft u een goed idee om uw straat, buurt of dorp in Rhenen nóg leuker, groener, gezelliger of beter te maken? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds voor Initiatieven Rhenen.

In uw buurt ligt een onontgonnen stukje binnentuin. U heeft groene vingers en u loopt warm voor gezelligheid en betrokkenheid in de buurt. U maakt andere buurtgenoten enthousiast en voor u het weet bent u bezig met een mooi beplantingsplan. U belt met de plantsoenendienst van de gemeente. U vraagt subsidie aan via het Initiatievenfonds. En u organiseert tuinplantdagen met eigen baksels, koffie en thee samen met de buren.

Dit is het verhaal van Bettie en Arie van der Zijde aan de Kleine Kampen: 'Het leuke is dat we nu een buurt-app hebben voor diegenen die willen. We pakken bijvoorbeeld het dakgoten schoonmaken of het impregneren van de schoorstenen gezamenlijk op. We plannen maandelijks een tuinwerkdag, maar zonder ‘moeten’. Het plezier van het inzetten van ieders interesses en talenten, maakt dat dit een gezellige buurt is. We wonen hier al lang met veel plezier en willen hier graag blijven wonen.’

Heeft u een goed idee en wilt u een aanvraag indienen?

Hier vindt u alle informatie en de link naar het digitale aanvraagformulier.

Er zijn een aantal spelregels bijvoorbeeld:

  • De bijdrage heeft een blijvend effect of de aan te schaffen materialen worden vaker gebruikt.
  • De buurt is enthousiast over het idee.
  • Het initiatief of plan vindt plaats in de gemeente Rhenen.

Vragen of inspiratie nodig?

Kom naar het Initiatievencafé op 21 maart van 19.30 - 20.30 uur in het Huis van de gemeente en laat u inspireren door de verhalen van andere succesvolle initiatieven. Of mail naar [email protected] of bel via het algemene telefoonnummer(0317) 681 681.