Subsidie voor uw evenement

Na twee jaar corona gaat Rhenen weer open. Wilt u dit jaar een bijzonder en vernieuwend evenement organiseren in Rhenen? Zodat er weer nieuw leven in de brouwerij komt? Vanuit de (tijdelijke) subsidieregeling voor evenementen Rhenen 2022 kunt u een financiële bijdrage krijgen om uw evenement te organiseren. U kunt een bijdrage aanvragen van € 1.000 tot € 7.500 per evenement.

Het doel van deze regeling is het ondersteunen van evenementen die een bijdrage leveren aan de verlevendiging, vitaliteit en saamhorigheid in Rhenen, Elst en Achterberg.  Wilt u meer weten over deze subsidie? Kijk op www.rhenen.nl/subsidiesen of mail Andrea Stolk op evenementensubsidie@rhenen.nl.

En kent u deze andere subsidies al?

Buurtbudget voor bewonersinitiatieven

Wilt u iets organiseren om samen met uw buurt te doen? Een buurt- of straatfeest? Een gezamenlijke schoonmaakactie? Dan kunt u een bijdrage krijgen uit het buurtbudget. Het gaat om initiatieven waarmee de woonomgeving, leefbaarheid en de betrokkenheid bij en het contact tussen buurtbewoners in straten, buurten en wijken wordt verbeterd. U vindt het digitale aanvraagformulier op www.rhenen.nl/subsidies. Daar leest u ook meer informatie en de spelregels.

Initiatieven-Fonds

Wilt u - samen met uw buren – uw buurt of straat verbeteren? Wilt u de openbare ruimte samen opknappen? Wilt u zorgen dat mensen in uw buurt elkaar vaker kunnen ontmoeten? Via het Fonds voor Initiatieven kunt u een eenmalige subsidie ontvangen tot maximaal € 2.500,00 per initiatief. 

Deze bijdrage kan aangevraagd worden door:

  • Inwoners van de gemeente Rhenen
  • Bewonersgroepen van een straat, wijk, dorp en gebouw
  • Vrijwilligersorganisaties.

Ook over deze subsidie en de spelregels vindt u meer www.rhenen.nl/subsidies.