Een bijdrage voor huishoudens met een Cunerapas

Categorieën

  • Duurzaamheid
  • Sociaal

Vanaf 1 juli ontvangen huishoudens met een Cunerapas een bijdrage van € 500,-. Dit bedrag is voor een nieuwe wasmachine, koelkast of kookplaat. Het bedrag komt automatisch op de pas van de hoofdpashouder. En kan worden besteed tot 30 juni 2025. 

Oude apparaten met een laag energielabel gebruiken veel stroom en zijn duur in gebruik. Het vervangen van een apparaat ouder dan tien jaar kan tot € 125,- per jaar besparen.

Wethouder Dick Poortinga is blij met de nieuwe regeling: ''We helpen inwoners met een laag inkomen om oude koelkasten en wasmachines te vervangen door energiezuinige apparaten. En met de overstap naar elektrisch koken. Hierdoor zorgen we ervoor dat ook zij voordeel kunnen hebben van goedkopere en duurzamere apparaten.''

Bedrag van € 500,- op de Cunerapas

De gemeente krijgt geld van de Rijksoverheid om inwoners te helpen met hoge energiekosten. Het bedrag is hoog om het gebruik van de regeling te stimuleren. Met een laag bedrag moeten inwoners te veel zelf bijbetalen, waardoor zij minder gebruik kunnen maken van de regeling. Vanaf 1 juli 2024 kunnen inwoners ook hun normale budget gebruiken voor witgoed als het bedrag niet genoeg is. De oude apparaten worden veilig ingenomen en gerecycled.

Meer informatie

Vragen of meer weten? Kijk dan op de website van de Cunerapas.