Doet u als ondernemer mee aan de Cunerapas?

Categorieën

  • Ondernemers

Cunerapas, wat is het? Hoe werkt het? En wat heeft u er als ondernemer aan?

Regeling voor inwoners met een laag inkomen

Rhenen kent een aantal regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Zo kunnen zij eens iets leuks doen, schoolspullen aanschaffen en kleding voor de kinderen betalen. Sinds december 2020 krijgen zij hiervoor een pasje – de Cunerapas. Op deze pas staat het saldo van de budgetten die zij voor de regelingen kunnen gebruiken. Deze budgetten kunnen zij besteden bij aangesloten aanbieders. U kunt zien wie al is aangesloten op www.cunerapas.nl

Hoe werkt het?

Bent u een ondernemer die producten verkoopt die onder deze regelingen vallen? Dan kunt u zich aanmelden als aanbieder van de Cunerapas. U boort hiermee een groep klanten aan die een deel van hun budget bij u kunnen gaan besteden. Intermediad, beter bekend als Bureau Minimaregelingen, voert dit voor gemeente Rhenen uit. Uw kassasysteem kan zo worden aangepast dat het de Cunerapas kan uitlezen. Iedere maand wordt het saldo van de aankopen die door inwoners met de Cunerapas zijn gedaan, op uw rekening gestort. Na het aanmelden en geschikt maken van uw systeem heeft u er dus zelf geen werk meer aan.

Wat mag u aanbieden?

Alles wat binnen de regelingen valt. U leest daar meer over onder de koppen Cunerapas voor volwassen, Cunerapas voor kinderen en Uitkeringen en overige regelingen. U bent niet verplicht om korting te geven aan de houders van de Cunerapas. Omdat het gaat om inwoners die niet veel te besteden hebben, wordt het natuurlijk wel op prijs gesteld als u dat kunt en wilt doen. De Cunerapas heeft ook een webshop. U kunt als aanbieder ook inloggen op de webshop om daar aanbiedingen op te zetten.

Waar kunt u zich aanmelden?

Op www.cunerapas.nl vindt u alle informatie over de regelingen en budgetten. En hier kunt u zich aanmelden. U kunt ook altijd contact opnemen met Intermediad/Bureau Minimaregelingen voor meer informatie en als u nog vragen heeft: mail dan naar partners@pasbureau.nl.