Achterberg bereidt zich voor op aardgasvrij

Rhenen maakt werk van een duurzame toekomst. Door energie te besparen, woningen te isoleren, zonnepanelen te plaatsen, en meer. Met als doel dat Rhenen in 2050 aardgasvrij is. De gemeenteraad heeft Achterberg aangewezen als focuswijk, wat betekent dat we daar de komende jaren met prioriteit aan de slag gaan.

Samen met u en uw buurtbewoners willen we de eerste stappen zetten in het verduurzamen van woningen in Achterberg. We horen heel graag hoe u hierover denkt!

Uitnodiging inloopbijeenkomst 9 juni in Dorpshuis

Op 9 juni organiseren we een inloopbijeenkomst in Achterberg. We gaan graag met u in gesprek over het verduurzamen van uw woning. We hebben de Coöperatie ValleiEnergie gevraagd ons daarbij te helpen. ValleiEnergie zal u vragen hoe u hier tegenover staat, wat u al heeft gedaan, welke hulp u hierbij wilt en wat u hiervoor van de gemeente nodig heeft. Er zijn ook adviseurs die u kunnen vertellen over bijvoorbeeld het plaatsen van een (hybride) warmtepomp, het ventileren van uw woning of energieneutraal wonen.  

De bijeenkomst is in twee delen

’s Middags tussen 16 en 18:00 uur en ’s avonds tussen 19:30 en 21:30 uur. U bent van harte welkom op 9 juni in het Dorpshuis in Achterberg!

Doeners en denkers gezocht!

Achterberg is de eerste buurt in de gemeente Rhenen waar we met bewoners een plan maken en aan de slag gaan om flink aardgas te besparen de komende jaren. Wij komen daarom graag in gesprek met bewoners die als eerste in de wijk een overstap willen maken naar een andere manier van verwarmen – of die dat misschien al gedaan hebben! We willen op die manier een groep vormen van mensen die van elkaar kunnen leren en inspiratie bij elkaar kunnen opdoen.

Daarnaast zoeken we mensen die mee willen denken over de plannen voor de wijk. We streven naar een groep die zo goed mogelijk de buurt vertegenwoordigt van veel tot weinig kennis over verduurzaming van de woning, van huurders tot kopers, van oud tot jong en van optimistisch tot kritisch. Is dit iets voor u? Meld u dan aan tijdens de inloopavond.

Meer informatie?

Tijdens de inloop bijeenkomst kunt u antwoord krijgen op uw vragen. Heeft u nu al vragen over het verduurzamen van uw woning? Neem dan contact op met Teun van Roekel van het Energieloket, via telefoonnummer 06 10 73 12 61 of per e-mail: energieloket@rhenen.nl.