Aanpassing speelplaatsen

Spelen in de buitenlucht is gezond en brengt creativiteit bij kinderen naar boven. Daarom vindt gemeente Rhenen het belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen in de buurt van hun huis.

Er zijn elk jaar 4 controlemomenten om ervoor te zorgen dat de speelplaatsen veilig blijven. Uit deze controles worden fouten aan toestellen duidelijk. Of ze laten weten dat sommige toestellen aan vervanging toe zijn. Soms worden toestellen zo goed gebruikt, dat we de ondergrond onder zo’n toestel moeten aanpassen.

We passen ondergronden aan 

Als proef willen wij doorgroeimatten leggen onder een aantal toestellen die erg vaak gebruikt worden. Deze matten lijken op de rubberen inloopmatten die veel mensen voor hun deur hebben liggen. We zetten deze matten vast en vullen ze daarna met grond. Uiteindelijk moet er dan gras gaan groeien op de delen die niet zoveel worden belast. Wij willen deze test uitvoeren op de volgende plaatsen: Het Schoneveld in Achterberg, Margrietstraat in Elst, Goudenregenplantsoen en Dr. Wallerstraat in Rhenen.

We vervangen speeltoestellen 

Voor de komende zomer vervangen we het klimtoestel aan de Noordseweg door een toestel dat erop lijkt. Dat hangt wel af van de levertijden van de speeltoestellen. Aan de Petuniastraat gaan we alle toestellen vervangen door andere toestellen. Dit plan is in overleg met de buurt gemaakt. Dit zal op korte termijn gebeuren. Aan de Heideweg gaan we een extra toestel plaatsen voor jongere kinderen. Want in deze buurt zijn veel toestellen weggehaald in de afgelopen jaren. En vanuit de bewoners is hier vraag naar.

Heeft u vragen?

Stel ze gerust! Dat kan makkelijk online door een melding te doen via www.rhenen.nl