Aanleg nieuwe doorfietsroute gaat van start

De doorfietsroute Utrecht Science Park (USP) - Veenendaal, genaamd Via Regia, is een stap dichterbij! Met het ondertekenen van de samenwerkings- en realisatieovereenkomst spreken de provincie Utrecht, de Universiteit Utrecht en de betrokken gemeenten Utrecht, de Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Veenendaal af om van start te gaan met de realisatie van deze fietsverbinding.

Woensdag 23 februari gaven de betrokken partijen het startsein voor de aanleg van deze 30 kilometer lange doorfietsroute en voor de benodigde vergunnings- en aanbestedingsprocedures. De geplande opening van de doorfietsroute is eind 2024. De historische naam Via Regia verwijst naar de eeuwenoude route die Utrecht met het keizerlijk paleis in Keulen verbond.

Vaker de fiets pakken

Wethouder Hans Boerkamp zette namens gemeente Rhenen zijn handtekening onder het plan. "In onze bosrijke omgeving is het geweldig fietsen. Zowel ter ontspanning, als voor woon-werk verkeer. De Veenseweg door het Amerongse Bos wordt anders. Het huidige smalle fietspad wordt weggehaald en daarnaast komt een nieuw fietspad van drie meter breed. Zo wordt het veiliger en toegankelijker. En dat met behoud van de bomen. Ik hoop dat inwoners straks sneller de fiets pakken. Het biedt een betere fietsverbinding voor Elst naar het station."