Repair Café: repareren in plaats van weggooien

"Ik vind het zonde om kapotte spullen meteen weg te gooien. Kan ik die ergens voor niet al te veel geld laten maken?" 

Ja, dat kan. Er is één keer per maand Repair Café, in Rhenen en in Elst. Hier kunt u terecht voor gratis reparatie van uw kapotte spullen. Bijvoorbeeld: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. 

Het is de bedoelding dat u de reparatie zelf uitvoert samen met een deskundige vrijwilliger van het Repair Café. 

Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke repaties uit te voeren. Bepaalde onderdelen, zoals speciale schroeven of een rits voor een kledingstuk, moet u zelf meebrengen. U kunt het Repair Café ook bezoeken om te helpen bij de reparatie voor iemand anders. De reparatie kost niets, maar we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs.

Repair Café Rhenen en Repair Café Elst zijn onderdeel van stichting Repair Café International. De stichting wil 'repareren' op een moderne manier terugbrengen in de lokale samenleving. 

Een team enthousiaste vrijwilligers staat klaar om bezoekers in een gezellige sfeer te ontvangen en te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Ook is er een leestafel waar boeken en tijdschriften over repareren en klussen liggen. U kunt er onder het genot van een kop koffie of thee een praatje maken.  

Repair Café Rhenen

Wanneer: elke vierde vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur
Waar: Westpoort, Veerweg 1, 3911 TM Rhenen

Repair Café Elst

Wanneer: elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur
Waar: MFG Het Bestegoed, Tabaksweg 20, 3921 CM Elst